Chinese kruiden

kruiden04

 

Chinese kruiden

Chinese kruiden kunnen ter aanvulling of ondersteuning worden ingezet bij de acupunctuurbehandeling. Soms kiest een acupuncturist ervoor alleen met kruidentherapie te werken. In de traditionele Chinese kruidentherapie wordt op dezelfde manier een diagnose gesteld als bij een acupunctuurbehandeling.

Afgestemd op jou
Het bijzondere aan Chinese kruiden is dat ze bijna altijd worden ingezet als kruidenformule. Een kruidenformule is een mengsel van kruiden dat speciaal is afgestemd op jouw klachten en gesteldheid. Deze samenstelling kan 4 tot 24 Chinese kruiden bevatten en zit slim in elkaar: de losse kruiden zijn zorgvuldig bij elkaar gekozen om optimaal te kunnen werken. Dit is dan ook meteen de kracht van een Chinese kruidenformule.

Chinese kruiden als alternatief

Sinds mensenheugenis worden kruiden over de hele wereld ingezet om klachten te voorkomen of te verlichten. Gelukkig is er daardoor veel kennis behouden gebleven. Kennis waar ook de farmaceutische industrie belangstelling voor begint te krijgen. De Traditionele Chinese Kruidengeneeskunde kan alternatieven bieden voor bijvoorbeeld het gebruik van antibiotica of medicatie met nare bijwerkingen. De Chinese geneeskunde probeert, in tegenstelling tot de Westerse geneeskunde, de onderliggende oorzaak te verhelpen. Bij correct gebruik zijn er zelden bijwerkingen, waardoor de kruiden hun werk in het lichaam optimaal kunnen uitvoeren.

Kwaliteit 

Uiteraard is het belangrijk dat de kruiden die worden gebruikt, los of in een formule, aan duidelijke eisen voldoen. Daarom wordt streng gecontroleerd op werkzaamheid en veiligheid.

Toepassing

Vroeger werd gewerkt met losse kruiden waarvan een aftreksel werd gemaakt, een decoct. Dat gebeurt nog steeds. Toch wordt tegenwoordig vaker gekozen voor kruiden in de vorm van pillen of voor een gevriesdroogde variant (korreltjes of poeder). Ook druppels en zalf op kruidenbasis zijn beschikbaar.

Voor meer informatie www.acupunctuur-sittard.nl